Fokhagymás-lecsós csirke barnarizzsel

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A fűszeres csirkemellhez mindig kitűnő párosítás a klasszikus, zöldségalapú lecsó, ami ebben a fogásban egy finom, selymes szósz formájában jelenik meg. A magyaros fogást rostdús barnarizzsel párosítottuk, ami jól kiegészíti a klasszikus elemeket.

Elkészítés
  1. A csirkemelleket kisujjnyi szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel és kevés olajon hirtelen kisütjük. Ezután félrerakjuk és melegen tartjuk.

  2. A zöldségeket megmossuk és feldaraboljuk, majd a felmelegített olajon átsütjük. Sózzuk, puhára pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. 

  3. A csirkemell szeleteket visszarakjuk a szószba és az egészet összemelegítjük.

  4. Amíg melegednek egy lábosban vizet forralunk és megfőzzük benne a félkész rizst.

  5. A csirkét a szósszal, rizzsel körítve tálaljuk.

#okostipp

Érdemes a nyári paprikából, paradicsomból felkarikázva lefagyasztani néhányat, így télen is ízekben gazdag, főzésre kész alapanyagokkal dolgozhatunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére