Fokhagymás libacomb birsalmával és dióval sütve

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A sült libacomb akkor a legfinomabb, ha a bőre ropogós, de a hús szaftos, omlós marad. Ezért legjobb alacsonyabb hőfokon, kissé hosszabb ideig sütőben sütni a serpenyő helyett – így a fűszerek sem égnek meg, hanem aromáik jól átjárják a vastagabb részeket is.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A combok bőrös felét megpirítjuk a libazsíron. Ha van otthon, készítsük öntöttvas lábasban, így rögtön be tudjuk majd tenni a sütőbe is.

  2. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a  fűszerkeveréket, a kimagozott, negyedelt birsalmát, a diót és kevés bort.

  3. Egy öntöttvas lábasban vagy egy jénaiban, fedővel szorosan letakarva a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

  4. Egy óra múlva ellenőrizzük, ha szükséges öntünk még hozzá a borból és további egy órán át sütjük.

#okostipp

A birsalma keményebb húsa miatt egyben marad a hosszú sütési idő alatt, de aki nem kedveli helyettesítheti almával vagy akár körtével is – ezeket elég a sütés utolsó 40 percében a hús mellé tenni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére