Fokhagymás-mézes sült feta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Vegetáriánus

Lehet, hogy elsőre furcsa kombinációnak tűnik, de a krémesre sült sajt, a fűszeres szaft és a karamellizálódott méz világbajnok triót alkotnak. Kínáljuk friss kenyérfélével, hogy az ízes szaft se menjen kárba!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A feta sajtot vágjuk 10 dkg-os darabokra.

  2. Tépjünk 4 nagy darab alufóliát és hajtsunk belőlük akkora négyzeteket, hogy a sajtjaink kényelmesen elférjenek rajtuk és még a becsomagolásukra is jusson anyag.

  3. Az olívaolajat keverjük el a Fűszerkeverékkel, majd alaposan kenjük meg vele az alufólia-négyzeteink közepét.

  4. Helyezzünk minden fólia közepére egy-egy sajtot, a tetejüket és az oldalukat kenjük meg az olívaolajos keverékkel, majd mindegyiket locsoljuk meg a mézzel.

  5. Óvatosan, légmentesen, de ne túl szorosan csomagoljuk be a sajtokat és 200 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt süssük meg őket.

#okostipp

Az utolsó 2 percben kinyithatjuk a csomagocskáink tetejét és bekapcsolhatjuk a grillt is, hogy megpiruljon, de enélkül is nagyon finom. Süthetjük kisebb, hőálló tálkákban is. Lehetőség szerint használjunk eredeti, görög fetát, mert az tartja meg igazán a formáját sütés közben.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére