•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás ráktészta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tegyük fel főni a tésztavizet, majd, ha lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük fogkeményre (nem kell bele só, mert a szójaszósz önmagában elég sós)
  2. Ha kifőtt a tészta szűrjük le és a további felhasználásig tegyük vissza az üres főzőedénybe
  3. Serpenyőben melegítsük fel a szezámolajat, majd pirítsuk meg benne a rákfarkak mindkét oldalát 1-2 percig és reszeljük rá a fokhagymát (lehet apróra szelve is, így kevésbé intenzív)
  4. Facsarjuk rá a citrom felét, ízesítsük csipet tört borssal és leheletnyi chilivel
  5. Szedjük a serpenyőbe a mártásra a leszűrt tésztát, locsoljuk meg szójaszósszal (2-3 evőkanál után kóstoljuk meg, mivel elég sós, így ízlés szerint adjunk még hozzá) és szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, majd alaposan keverjük össze, melegítsük át a tésztát és tálaljuk
  6.   Apró rákokkal is készíthető, de akár el is hagyható, úgy is finom a mártással a tészta
  7. Szezámolaj helyett használható olivaolaj is (így kevésbé intenzív ízű)
  8. Ha a rákfarkakat hosszában kettévágjuk, akkor hő hatására spirál alakban összetekeredik és gazdaságosabban lehet adagolni :-) A képen látható tészta durum lisztből készült   A fokhagymás ráktészta receptet Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére