Fokhagymás-rozmaringos báránysült burgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A sütés előtti napon alaposan előkészítjük a báránycombot, vagyis leszedjük róla a hártyát és a faggyús részeket. Ezt követően alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, Elkészítjük a pácot, amelyben egy éjszakán át érleljük a hűtőszekrényben. Pác lé : olajhoz hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a rozmaring felét és az áttört fokhagymát.

  2. A húst sütőzacskóba tesszük és meglocsoljuk az elkészült páclével, és mehet a hűtőbe pihenni.

  3. Sütés előtt kivesszük a zacskóból, tepsibe tesszük, meglocsoljuk vörösborral úgy, hogy feloldunk benne egy maggi erőleves kockát és a tetejét meghintjük a maradék rozmaring ágakkal. Lefedjük fóliával. A bárány sütésére érdemes gondosan odafigyelni; a sütő 160 fokos előmelegítésével és 1,5 órás fólia alatti sütési idővel kell számolni.

  4. Köretként leginkább burgonyát ajánlunk hozzá, akár a báránnyal együtt sütve.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére