Fokhagymás sertésszűz egészben sütve

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A sertés legfinomabb része a szűzpecsenye, és ha jól készítjük el, omlós és szaftos marad. Először gyorsan fűszeres kérget sütünk rá, majd sütőben magas hőmérsékleten rövid ideig sütjük, a pihentetés után kész is a tökéletes pecsenye.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A húst formázzuk meg: ahol elvékonyodik a vége, hajtsuk vissza, tűzzük meg hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy egyenletes vastagságú húsdarabjaink legyenek.

  2. Keverjük el a fűszerkeveréket és az olajat és egyenletesen kenjük meg vele a húst, pihentessük 30 percig.

  3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  4. Felforrósított serpenyőben forgatva süssük át a húst. Oldalanként (3-4 fordítás) 2-2 perc alatt, közben ne mozgassuk.

  5. Azonnal tegyük be a serpenyővel együtt a sütőbe, és süssük 10 percig.

  6. Vegyük ki a sütőből és tegyük alufóliára a húsdarabokat, csomagoljuk be szorosan és hagyjuk 5-8 percet pihenni.

  7. Tálaláskor locsoljuk meg a finom fűszeres szafttal, ami a sütőből kivéve, a pihentetés alatt keletkezett.

#okostipp

Köretként készíthetünk hozzá sült újburgonyát, ami kis fűszerezés után 200 fokon 30 perc alatt elkészül. Érdemes beruházni egy húshőmérőre is, ami már 2-3000 forintért is kapható. Sertéshúsnál 71 fokot kell elérni sütés közben, a fenti méretű húsdaraboknál és a sütési idővel ez bőven megvan.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére