•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás-sós savanyú uborka

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kiválogatjuk a nagyon friss, fiatal uborkákat
  2. Megmossuk őket hideg vízben és mindkét végét levágjuk
  3. Ha az uborka vastag és azt szeretnénk, hogy gyorsabban besavanyodjon, bevágjuk hosszában egy késsel
  4. A vizet felforraljuk, teszünk bele sót (1 liter vízhez maximum 5 dkg sót)
  5. Miután felforrt levesszük a tűzről, hogy letisztuljon
  6. Az uborkát sorba helyezzük egy befőttesüvegbe, fokhagyma gerezdeket teszünk közé, a tetejére pedig kaporszárat
  7. Leöntjük a forró sós vízzel és pergamen papírral lekötjük
  8. Hogy az üveg ne pattanjon el a forró víztől, csavarjuk be egy nedves ruhával
  9. Tegyük egy meleg helyre és hagyjuk 2-3 napig állni
  10. Eközben 2-3-szor leöntjük a levét
  11. Miután jó savanyú lett, hideg helyen tároljuk és szükség szerint fogyasztjuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére