•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás-szalonnás kolbász

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Először megmossuk a beleket hideg vízben, majd forró vízben tartjuk, aztán ismét leöblítjük hideg vízzel és jól megdörzsöljük kukoricadarával
  2. 3-4 órát ecetes vízben tartjuk
  3. A húst kockákra vágjuk és megsózzuk, majd megfüstöljük és 2 napig hűvös helyen tároljuk
  4. Hasonlóképpen járunk el a szalonnával is
  5. A húst és a szalonnát apróra daráljuk
  6. Megtöltjük a beleket a húsmassza, zúzott fokhagyma, csombor, szalonna, só és bors keverékével
  7. A végeket megkötjük és hidegen tároljuk vagy még egyszer megfüstöljük és csak aztán rakjuk hűvős helyre
  8. Legjobban sertés zsírban tárolható
  9. A kolbászt egy tágas porcelán vagy acél edény fenekére helyezzük és ráöntjük a szalonna olvasztásából nyert zsírt
  10. Hagyjuk néhány órát hűlni, majd fedjük le és tároljuk a hűtőszekrényben

#okostipp Tálaláskor a kolbászt megsütjük kevés olajban vagy zsírban. Babfőzelékkel vagy forró puliszkával és savanyúsággal fogyasztjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére