•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni
  2. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott margarinnal
  3. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk
  4. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük
  5. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és három egyenlő részre osztjuk
  6. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére