•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás túrós rudak

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Finom, fűszeres rágcsálnivalót is készíthetünk otthon ízesített chipsek helyett. Vigyázzunk, még melegen elfogyhat a tepsiről, de ha mégsem, a vajnak és a túrónak köszönhetően hűvös helyen tárolva sokáig omlós marad.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A Fokhagymás fűszerkeveréket alaposan elkeverjük 20 dkg liszttel.

  2. A vajat vékony szeletekre vágjuk és a liszthez adjuk a túróval és egy tojással együtt, majd gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk.

  3. A maradék liszttel meglisztezett munkalapon téglalappá nyújtjuk, alulról-felülről egymásra hajtjuk a széleket, majd balról jobbra is félbe hajtjuk.

  4. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, vagy fél órára berakjuk a mélyhűtőbe.

  5. Ezután újra átgyúrjuk, fél centinél vékonyabb téglalappá nyújtjuk és ujjnyi széles rudakra vágjuk.

  6. Megkenjük a második tojással, tetszés szerint megszórjuk magvakkal, sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Levelesebb, magasabb tésztát kapunk, ha a hűtés után nem gyúrjuk át, hanem csak kinyújtjuk, újrahajtjuk – és már hűtés nélkül – ismét kinyújtjuk. Ekkor nagyobb formákat vágjunk belőle, mert egészen magasra nő, és sütés közben akár el is dőlhetnek a túl vékonyra vágott rudak.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére