•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve

Hozzávalók
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj krémsajt
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss húsalaplé 5 dkg vaj spenót
  • 20 dkg 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj liszt
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj szalonna
  • 20 dkg liszt 2 pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj tojás
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj zeller
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj csirkemell
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót húsalaplé 5 dkg vaj fokhagyma
  • 20 dkg liszt 2 tojás pici só 15 dkg csirkemell 4 csík szalonna 1 evk. reszelt zeller 3 gerezd fokhagyma 2 evk. krémsajt 1 marék friss spenót 5 dkg vaj húsalaplé
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A kimért lisztbe krátert formázunk, abba beleütjük a tojásokat (megsózzuk) és óvatosan felverjük benne őket
  2. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és meggyúrjuk a tésztát
  3. A hűtőbe eltesszük pihenni legalább fél órára
  4. 2 csík szalonnát felkockázunk és lepirítjük
  5. A zsírjában a felkockázott, sózott csirkemellet kisütjük
  6. Aprítóban összedolgozzuk a húst, a szalonnát, 2 gerezd fokhagymát, reszelt zellert, a krémsajtot
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle, a közepét megtöltjük a hússal
  8. Háromszög alakba áthajtjuk, jól öszenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk
  9. Lobogó levesben kifőzzük 10 perc alatt
  10. Közben a másik két csík szalonnát felkockázzuk, szintén kisütjük
  11. A friss spenótleveleket felaprítjuk
  12. 2 gerezd fokhagymát a vajhoz nyomunk és felolvasztjuk

#okostipp Ha kész a tortellini, a vajjal meglocsoljuk, megszórjuk spenóttal és szalonnával.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére