<
 

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A gumós zeller nemcsak leveszöldségként használható, remekül működük sütve is, akár köretnek, akár zöldségmártogatósnak. A sütés által jellegzetes íze édeskés, diós jellegű lesz, így jól kiegészíti a fokhagymás fűszerezés és a házi majonéz.

 
Elkészítés
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.
  2. A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.

  3. A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel.

  4. 35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.

  5. Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat.  Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl  olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.

  6. A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk

#okostipp

A zellert ízlés szerint keverhetjük más idény jellegű gyökérzöldségekkel. A házi majonézt hűtve tároljuk és még aznap fogyasszuk el, hiszen nyers tojást tartalmaz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére