•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fóliás pangasius tökös körettel

Hozzávalók
  • 4 szelet pangasius halfilé1 db citrom1 db sonka alakú kicsi sütőtök2 db nagyobb paradicsom2 zacskó mozzarellacsipet halak fűszer -opcionáliscsipet (természetes, nem finomított)borsolívaolaj (extra szűz)
  • 4 szelet pangasius halfilé1 db citrom1 db alakú kicsi sütőtök2 db nagyobb paradicsom2 zacskó mozzarellacsipet halak fűszer -opcionáliscsipet só (természetes, nem finomított)borsolívaolaj (extra szűz) sonka
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és egy tűzálló tálat kiolajozunk2
  3. héjától és magházától megtisztítjuk a tököt, majd az egyenes végét félbe, a feleket pedig 0,5 cm széles szeletekre vágjuk3
  4. a paradicsomot és a mozzarellát szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk4
  5. a kiolajozott tűzálló tálra egymást követő, ismétlődő sorban lerakjuk (paradicsom, sajt, tök, sajt)5
  6. az 1
  7. pontban írt hőfokon 20-25 percig sütjük, amíg a tök megpuhul6
  8. halat alufóliára fektetjük úgy, hogy a fóliát nem tépjük le a hengerről, illetve mindhárom szélét felhajtjuk7
  9. a citromot félbevágjuk, az egyik felét felkarikázzuk, a másik felének levét a halra nyomjuk8
  10. a halat csipet sóval, tört borssal és igény esetén halak fűszerrel ízesítjük, majd a citromkarikákkal díszítjük9
  11. a fólia hengert a hal fölött áthajtjuk, a szükséges mennyiségnél leválasztjuk és minden oldalonjól záródóan felhajtva tasakot képzünk10
  12. az 1
  13. pontban írt hőfokon 20 percig sütjük, majd a fóliát szétnyitva (óvatosan a tasakból felszálló forró gőz miatt!) további 5-10 percig sütjükPraktikák:- a zöldségek és a mozzarella felszeletelve egy 22x22 cm-es tálra elegendőek- különböző gabona körettel is tálalható- ízlés szerint egyéb fűszer is alkalmazható   A receptet Receptműves küldte
  14. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére