•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fonott csirkemell tészta salátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet az Illéskrisz Konyhájának.

Elkészítés
  1. A csirkemelleket elfelezzük, majd a filéket egyenként lapjában is félbe vágjuk.

  2. A MAGGI Gyros alapot kikeverjük a megadott mennyiségű olajjal, majd a húst bepácoljuk vele. 1 órát állni hagyjuk.

  3. Közben elkészítjük a tzatziki salátát, a joghurttal összekeverjük a sót, a citrom levét és a lereszelt fokhagymát, majd az uborkákat meghámozzuk és káposztareszelőn lereszeljük. Megsózzuk kicsit állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét. Az uborkát a joghurtos alaphoz keverjük. Lefedjük és tálalásig behűtjük.

  4. A tésztasalátához a tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és kevés olajjal átkeverjük. Felaprítjuk a lila hagymát, a paradicsomot, az olajbogyót, az uborkát és a tésztához keverjük. Ízesítjük a salátát az olajjal, a sóval, borssal és a citrom levével. A végén rámorzsoljuk a feta sajtot is.

  5. A bepácolt csirkemellet hosszában elfelezzük, de nem vágjuk teljesen át, hogy végén egyben maradjon. A húscsíkokat pár szem olajbogyóval felváltva összefonva felfűzzük a fapálcára. A kész nyársakat grillserpenyőben kevés olajon megsütjük.

  6. A fonott pecsenyéket forrón tálaljuk a tésztasalátával és a tzatzikivel.

     

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére