•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Főtt és füstölt sonka káposztával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A recept elkészítéséhez használhatunk egyaránt édes vagy savanyú káposztát is
  2. Ha az édes káposzta mellett döntesz nem árt egy kicsit megsavanyítani egy citrommal vagy egy kanál ecettel
  3. Mindegy, hogy döntesz, a receptet ugyanúgy kell elkészíteni
  4. A szeletelt füstölt sonkákat megpirítjuk egy kevés olajban, majd miután kaptak egy kis színt, kiszedjük egy nedvszívó papírra addig míg a többivel foglalkozunk
  5. A káposztát csíkokra szeleteljük és ha fehér káposztát használunk megpároljuk ecetes sós vízben
  6. Ezután hagyjuk lecsorogni
  7. Visszatérünk a tálhoz amiben a sonkaszeleteket pirítottuk
  8. Beletesszük pirulni a kockára vágott hagymát, paprikát és a megreszelt sárgarépát
  9. Miután ezek megpuhultak beletesszük a káposztát és a fűszereket, az egészet összekeverjük és 5 percet lefedve hagyjuk
  10. Majd öntünk rá fél liter vizet vagy zöldséglevest és beleöntjük a sonkadarabkákat
  11. Hagyjuk főni egy órát vagy addig amíg látjuk, hogy a káposzta és a hús elkészültek
  12. Szükség esetén töltsünk utánna folyadékot

#okostipp Tálaláskor tegyünk minden tányérra egy szelet sonkát és egy adag káposztát. Ha gondolod tehetsz hozzá egy kis rizst is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére