•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Frikadelle dán fasírt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A húst keverjük össze a sóval, a borssal, a tojással és a hagymával
  2. A folyadékot apránként adjuk hozzá
  3. Keverjük bele a lisztet, majd pihentessük a húst kb
  4. 10 percig hűtőben
  5. Ha túl keménynek találjuk, adjunk hozzá még folyadékot
  6. Tegyünk a serpenyőbe kb
  7. 2,5 dkg zsiradékot és forrósítsuk fel
  8. Kanállal formázzunk kicssé hosszúkás fasírtot
  9. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre miután beletettük a húsokat, és nagy lángon süssük kb
  10. 1 percig
  11. Pároljuk tovább egyenletes tűzön még kb
  12. 5 percig
  13. Majd fordítsuk meg és süssük át a másik oldalukat is
  14. (Hagyományos dán burgonyasalátával tálaljuk
  15. ) A fasírozottat elkészíthetjük úgy is, hogy a fenti recepthez adunk még 1 teáskanálnyi provance fűszerkeveréket, fél zöldpaprikát és fél uborkát felkockázva
  16. Elkészíthető továbbá 2 evőkanálnyi felaprított petrezselyemmel és 2 evőkanálnyi zsályával vagy bazsalikommal, kakukkfűvel illetve 1 gerezd fokhagymával gazdagítva
  17. Egy további variációja az, amikor az alaprecepthez 15-20 dkg apróra vágott sárgarépát vagy paszternákot adunk
Szólj hozzá!
 
  • 30 perc
  • Húsos fogások
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 180 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 120 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 5 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat