•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Füstölt sajtos, kukoricás mexikói csigák

  • 4 adag
  • Normál elkészítés

Nemcsak az édes, kakaós csiga a legnépszerűbb, hiszen a sós változatok is ideálisak akár egy gyors reggelihez, akár meleg vacsorához. Itt a mexikói, paradicsomos, fűszeres alapot használjuk „töltelékként”, az édes kukorica és a pikáns füstölt sajt mellé.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a vajjal és rászórjuk egyenletesen a mexikói alapot, a rövidebbik szélén egy centit kihagyva.

  2. Egyenletesen elosztjuk a kukoricát és a reszelt sajtot a tésztán, majd kissé megnyomkodjuk.
  3. A tésztát a rövidebbik vége felől feltekerjük, éles késsel hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük.

#okostipp

A vajas tésztával mindig hidegen dolgozzunk, így könnyebben kezelhető. Kevés tejföllel vagy krémsajttal is megkenhetjük a tésztát a fűszeres mix és a kukorica alá.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére