Füstös bográcsgulyás

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A marhahúsból kb. 1,5 -2 cm-es kockákat vágunk. Ezután a felolvasztott zsírban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A hőfokot csökkentve, a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, majd rátesszük a húst, a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockát és tovább pörköljük.
  2. Ha a hús leve elfőtt, hozzáadjuk a köménymaggal együtt apróra vágott fokhagymát és mindig csak kevés vizet adva alá, fedő alatt, mérsékelt tűzön, időnként megkeverve megpároljuk. A hús tehát ne főjön, hanem rövid lében, gőzben puhuljon.
  3. Közben a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot kb. 1 cm-es kockára vágjuk. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, a levét annyira elpárologtatjuk, hogy csak a zsírja maradjon meg. Hozzátesszük a burgonyát, jól elkeverve együtt pirítjuk, amíg üvegesedni nem kezd, majd felöntjük 1 liter forrásban lévő vízzel és belekeverjük a MAGGI Hortobágyi Gulyáslevest. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  4. Ha a burgonya puhulni kezd, tálalás előtt belefőzzük a csipetkét is.

#okostipp A marhahús lehet lábszár, lapocka, vagy marhanyak is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére