<
 

Fűszeres csirke grillezett édesköménnyel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Az édeskömény néhány éve kezdett népszerűvé válni, nem véletlenül: sütve-grillezve ánizsos íze már nem érződik, inkább édes-diós aromákkal bír, ezért tökéletes kísérője a fűszeres sült húsoknak.

Elkészítés
  1. A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, bedörzsöjük a fűszerkeverékkel, fél órát állni hagyjuk.

  2. A húst kevés olajon, tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük, sózzuk, majd lefedve 10 percig pároljuk.

  3. Az édeskömény gumókat fél centinél vékonyabb szeletekre vágjuk, megkenjük az olajjal és grillserpenyőben, oldalanként 4 perc alatt meggrillezzük. A csirke mellé köretként tálaljuk.

#okostipp

A hús mellé grillezhetünk salottahagyma-karikákat vagy kelbimbót, kelkáposzta szeleteket is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére