•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fűszeres csirkecomb, kakukkfüves-tejszínes gombamártással, sajtos burgonyafánkkal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Ez a recept a tavaszi receptverseny nyertese ételízesítő kategóriában. Köszönjük szépen a feltöltést!smiley

Elkészítés
  1. A reszelt fokhagymát, borsot, a köményt, és a MAGGI Piros Magyaros Ízvarázst elkeverjük az olajjal és alaposan bedörzsöljük a megtisztított csirkecombokat.

  2. Egy kevés zsírral kikenjük a tepsit a sütéshez, beletesszük a combokat és először fóliával letakarva pároljuk, majd mikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük őket.

  3. A gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.

  4. Az újhagymát megmossuk, felszeleteljük és vaj és olaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Mikor a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet és néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a MAGGI Ízvarázs ételízesítőt, az aprított kakukkfüvet, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.

  5. A sajtos burgonyafánkhoz a burgonyát sós vízben, héjástól megfőzzük, majd meghámozva burgonyatörővel összetörjük és hozzászitáljuk a lisztet. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy mokkáskanál cukorral. A tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk,majd 45-50 percig kelesztjük.

  6. A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit.

  7. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval elkezdjük kiszaggatni: félköröket szaggatunk a rúdból és minden levágott félkör után  a kiálló nyúlványokat keresztbe visszahajtjuk. Ezzel zárjuk le a  fánkot.

  8. Az így kiszaggatott sajtos fánkokat pár percig pihentetjük, majd forró zsiradékban pár perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük és miután leitattuk róla a felesleges zsírt, tálaljuk a sült csirkecombok és a gombamártás mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére