•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fűszeres csirkecsíkok salátaágyon

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Nyáron a könnyebb fogásoké a főszerep: sovány húsok és sok zöldség, ami jobban is esik a hőségben. A csirke mellett itt az egyszerű saláta kiegészítő szerepet játszik, hogy érvényesülni tudjanak a hús fűszereinek ízei is.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A jégsaláta nagyobb leveleit szedjük le, tegyük félre, a többi részét vágjuk vékony csíkokra.

  2. Kis kockákra vágjuk fel a paprikákat, a paradicsomot, a lilahagymát és az uborkát.

  3. A citromlevet, olívaolajat és mustárt egy kisebb üvegben jól rázzuk össze, adjunk hozzá sót és borsot, keverjük el a zöldségekkel.

  4. A csirkemellet vágjuk csíkokra, keverjük el az olajat a fűszerkeverékkel és nagy serpenyőben hirtelen süssük át. Ne szárítsuk ki!

  5. A salátalevelekre halmozzuk a zöldségeket, erre kerülnek a fűszeres csirkecsíkok tálaláskor.

#okostipp

Természetesen készülhet sokféle más körettel is, de ekkor is törekedjünk az egyszerűségre, hogy a fűszerezés teret kaphasson a húson.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére