Fűszeres csülök velesült burgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A fűszeres hús sokkal gyorsabban átsül, ha kicsontozva vásároljuk: bő másfél óra alatt körettel együtt elkészül ez a télies, laktató fogás.

Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. A csülökhúst kötözzük meg eredeti formájára, alaposan dörzsöljük be a MAGGI Sertés fűszerkeverékkel, sózzuk, rakjuk tűzálló tálba és locsoljuk meg az olajjal.

  3. Tegyük a húst lefedve a sütőbe 1,5 órára.
  4. Amíg sül, tisztítsuk meg a burgonyát, vágjuk hasábokra. Egy mélyebb tálban folpackkal lefedve mikrózzuk 800 watton 5 percig, majd rakjuk a hús mellé és süssük együtt már lefedés nélkül további 35-40 percig.

#okostipp

A hús alá önthetünk fél üveg sört is, ekkor még ízletesebb szaftot kapunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére