Fűszeres fonott csirke

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Gyors csirkesült egy kis csavarral – pontosabban egy kis fonással! Egyszerű, mégis látványos formája ez a fűszeres csirkemellnek, ami az ünnepi asztalon is jól mutat, és csak 5 perccel több munkával jár, mint a hagyományos módon készített sült.

Elkészítés
  1. A csirkemelleket – méretüktől függően – vízszintesen 2-3 szeletre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk és kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk.

  2. A csíkokat megszórjuk a Csirke fűszerkeverékkel és 3-3 húscsíkot kiválasztva fonattá fonjuk. Használjuk fel a rövidebbeket is, mert két fonat alkot majd egy koszorút.

  3. A húsfonatokat kettesével koszorúvá formázzuk, hústűvel megtűzzük.

  4. A koszorúkat tapadásmentes, forró serpenyőben kevés olajon, hirtelen, mindkét oldalán megpirítjuk, majd lefedjük és további 10 percig pároljuk.

  5. A fűszeres szószt végül fedő nélkül kissé felforraljuk.

  6. Krumplipürével, rizzsel, vagy akár ezzel a krémes, langyos burgonyasalátával tálaljuk.

#okostipp

#okostipp: A fűszeres csirkemellnek a MAGGI Sajtszósz alappal készült sajtszósz vagy MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alapból készült tejszínes krém is kiváló kiegészítője lehet: csak tálaljuk őket mártogatósként vagy öntsük le velük a csirkemelleket.  

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére