FŰSZERES HÁZI GRILLKOLBÁSZ GÖRÖG MÓDRA

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Egy igazi nyári balkáni finomságra hasonlít a friss zöldségek közé, forró pitába elrejtett fűszeres kolbász, amit hűsítő tzatziki szósszal ajánlunk.

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. A darált sertéshúst elkeverjük az egész tojással, a zsemlemorzsával és a húshoz való MAGGI Gyros alappal.

  2. A paradicsomokat félbe vágjuk, az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymákat felkarikázzuk, a jégsalátát felcsíkozzuk.

  3. Elkészítjük a tzatziki öntetet a joghurtból, fokhagymából, sóból és kevés citrom levéből.

  4. A húsból kézzel 5 cm hosszú rudakat formázunk.

  5. A kolbászkákat átkenjük olajjal és átsütjük őket a grillen, időnként megforgatva. Ügyeljünk arra, hogy minden oldalukat kétszer is süssük át.

  6. A grillen felforrósított piták tetejét levágjuk, alulra jégsalátát és tzatziki öntetet teszünk, majd váltogatva megtöltjük a zöldségekkel és a hússal. A megmaradt tzatziki öntettel tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére