Fűszeres hercegnőburgonya

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Pirosra pirult, tejszínes, fűszeres krumplihalmocskák – reméljük a te szádban is összefutott a nyál a hercegnőburgonya jellemzésünket olvasva. Szinte minden hús mellé tökéletes, de a sűrű szaftos ételekhez kifejezetten ajánlott. Mártogasd őket a kedvenc szószodba és hagyd, hogy szinte szétomoljanak a szádban!

Köszönjük a receptet Piszkének. 

 

Elkészítés
  1. A burgonyát felkockázzuk és puhára főzzük.

  2. A főtt krumplit áttörjük, hozzákeverjük a tejszínt, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a vaj 4/5-ét, majd a legvégén a tojássárgákat.

  3. A masszát nyomózsákba töltjük és magas, gömbölyű halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Óvatosan megkenjük őket a vaj maradékával és 180 fokra előmelegített sütőben pirulásig, körülbelül 120 percig sütjük.

#okostipp

A burgonya főzővizét ne sózzuk meg, mivel a fűszerkeverék is tartalmaz sót. Kóstoljuk meg inkább a kikevert masszát, és azt ízesítsük, ha szükségesnek látjuk. Frissen tálaljuk, mert később kissé összeesik.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére