Fűszeres krumplitornyok muffinsütőben sütve

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Mindenki kedvenc körete a krumpli, főleg sütve vagy püré formájában. Ez a vajas-fűszeres változat kicsit formabontó, de nagyon látványos, akár ünnepi húsétel kísérője is lehet. Ha uborkagyalut használunk, pillanatok alatt összedobható, és nemcsak újburgonyából finom.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. Az újburgonyát megtisztítjuk és egészen vékony (max. 2 mm-es) karikákra vágjuk.

  2. Papírtörlőn leszárítjuk, egy tálban átforgatjuk a fűszerkeverékkel és a vaj kétharmadával, hogy egyenletesen bevonja mindkettőt.

  3. Egy muffinsütőt kibélelünk muffinpapírokkal az aljukat megkenjük a maradék vajjal, majd a krumpliszeleteket feltornyozzuk bennük.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

#okostipp

Sütés közben a krumpli összeesik, bátran készítsünk magasabb tornyokat. Nemcsak köretként, hanem egy nagy adag salátával laktató húsmentes fogásként is megállja a helyét. Ha már nincs újkrumpli, a szeleteket folpackkal szorosan lefedve tegyük 5 percre 800 Wattra a mikrosütőben, így kissé előpárolva elég az újkrumplihoz írt sütési idő.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére