Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A megtisztított csirkemellet vékony, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval.

  2. A liszt felét (3 evőkanállal) egy tálba szórjuk a forgatáshoz.

  3. A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd belekanalazunk 3 púpos evőkanál lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük. Ízesítjük sóval, ételízesítővel.

  4. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk. Ha már elég forró, akkor a csirke csíkokat először megforgatjuk a lisztben, megmártjuk a fűszeres tésztában, kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

  5. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Melegen, sült krumplival, friss salátával vagy fokhagymás tejfölös mártogatóssal kínáljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére