•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fűszeres rizzsel és zöldborsóval töltött paprika

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A zöldpaprika idényen kívül akár kaliforniai paprikát is használhatunk ehhez a sokoldalú fogáshoz: melegen, húsok mellé köretként, önálló zöldséges főételként is megállja a helyét, de a rizssaláta hidegen, előételként is kitűnő. Próbáljuk ki egy szelet kovászos kenyérből készült pirítóssal és fehérborral!

Elkészítés
  1. A nagyobb paprikákat kettévágjuk, a kisebbeknek csak a tetejét vágjuk le. Kicsumázzuk, a szárát levágjuk.

  2. Az olajon a hideg vízzel leöblített rizst átforrósítjuk, hozzáadjuk az újhagymát és a zöldborsót, majd kevergetve néhány percig pároljuk.

  3. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Ízvarázst, felforraljuk, és kis lángon, lefedve 15 percig főzzük, közben néha megkevergetjük. Ha esetleg közben a levét elforrta, kevés vízzel pótoljuk.

  4. Ezután további 5-8 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs felszívja a maradék folyadékot is.

  5. A rizses töltekéket a paprikákba töltjük és melegen vagy hidegen tálaljuk.

#okostipp

Ha kerekszemű, arborio fajtájú rizst használunk rizottó jellegű ételt kapunk, ekkor kevés fehérbort is adhatunk hozzá a főzés során.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére