Fűszeres sertésszűztekercs

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A sertés legnemesebb része a sertésszűz. Ebből készül a legfinomabb rántott hús, de egyben sütve is omlós, szaftos marad ezzel a módszerrel. Ebben a receptben réteslapba bújtatjuk, de vajastésztával is készíthetjük: ekkor szurkáljuk meg alaposan, hogy ne ázzon el a tészta.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. Vegyük ki a húst a hűtőből legalább egy órával a feldolgozás előtt – ez fontos ahhoz, hogy megfelelően átsüljön – és töröljük szárazra. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

  2. Készítsük elő a réteslapokat: hármat-hármat vajazzunk meg 5 dkg vajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverék felével és helyezzük egymásra.

  3. A maradék 2 dkg vajat forrósítsuk meg és tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2 perc alatt (összesen 8 perc) mozgatás nélkül pirítsuk rajta körbe a húst. Szórjuk meg a fűszerkeverék másik felével.

  4. A szűzpecsenyéket gyorsan tekerjük be a réteslapokba. A végét szaloncukorszerűen tekerjük meg, de kissé hagyjuk nyitva. Kenjük meg a felvert tojással.

  5. A tészta szélét alulra helyezve, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt süssük készre. Az első 10 percben tegyünk rá lazán alufóliát, így csak a sütés vége felé kezd el megpirulni a réteslap.

#okostipp

Ha nagyobb darab, vastagabb húsból egy tekercset készítünk, növeljük az elősütés idejét, hogy biztosan elérje a hús belseje a sütőben a biztonságos 71 fokot. Ezt húshőmérővel könnyen ellenőrizhetjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére