Fűszeres sütőtökpüré

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Az őszi-téli időszak nagy slágere a sütőtök: rengeteg méretben, színben kapható és nemcsak a kisbabáknak adható. Leves és köret is egyaránt készülhet belőle, adhatjuk kiegészítő hozzávalóként húsételekhez, párosíthatjuk más zöldségekkel, vagy egyszerűen csak kikanalazhatjuk a héjából, miután megsült.

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

  2. A sütőtököt kimagozzuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és megkenegetjük olívaolajjal.

  3. Az olajos szeleteket megszórjuk a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel és sütőpapírral bélelt tepsiben 40-45 perc alatt puhára sütjük.

  4. Héjából kikaparva – még egy kevés olívaolajat hozzáadva –  pürésítjük és tálaljuk.

#okostipp

A sütési idő függ a sütőtök fajtájától, frissességétől és a darabok méretétől, de a hőfokot ne emeljük, mert a fűszerek megéghetnek!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére