•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fűszeres tarjás szendvics

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Bár furcsán hangozhat, de a világban sokfelé az ebéd valamilyen szendviccsel egyenlő. Ettől azonban még lehet igazán tápláló és jóízű, hiszen egy jó szendvicsben a szokásos krumpli- vagy rizsköretet cseréljük kenyérfélére. Ha pedig nem sajnáljuk a jó alapanyagokat és a finom fűszerezést, semmivel sem marad el egy klasszikus, tányéron tálalt húsételtől.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A tarját jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az olajjal elkevert fűszerkeverékben fél órát állni hagyjuk.

  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

  3. A felforrósított serpenyőbe rakjuk a húst, közepesre vesszük a lángot és oldalankét 3-3 percig mozgatás nélkül pirítjuk. Ezután a serpenyőt a sütőbe toljuk és ott további 20 percig sütjük.

  4. Közben a hagymát vékonyra karikázzuk.

  5. Egy teflonserpenyőben egy evőkanál olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, enyhén sózzuk, majd kevergetve, lassan megpirítjuk, amíg a tarja a sütőben sül.

  6. A húst, miután kivettük, néhány percre még alufóliába csomagoljuk.

  7. Keresztben szeleteljük, utána pedig a salátával és a hagymával a bagettekbe töltjük.

#okostipp

Teljes kiőrlésű kenyérrel és friss zöldségekkel fogyasszuk a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére