•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fűszeres, tejfölös burgonya-egytál

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A fűszeres-vajas tejfölben sült krumpli igazi téli köret, de húsmentes egytálételként is tálalhatjuk.

Ha nem vágjuk át teljesen a krumplikat, pakoljuk egy megfelelő méretű hőálló tálba és már süthetjük is. A sütés végére sűrű, fűszeres és ínycsiklandó szósz lesz a tejfölből, a vajból és a fűszerkeverékből.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A krumplit vékonyan irdaljuk be úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, de felvághatjuk akár vékony szeletekre is.

  2. Folpackkal lefedve, mikrohullámú sütőben, 800 Watton 5 percig pároljuk.

  3. A lilahagymát is vágjuk vékony szeletekre

  4. A vaj egyharmadával kenjük meg egy hőálló tál alját és oldalát, szórjunk rá a fűszerkeverékből.

  5. Sorakoztassuk egy tálba a krumplikat a szeletek közé téve a lilahagyma szeleteket.

  6. A többi vajat olvasszuk meg, kenjük meg vele a krumplikat úgy, hogy a szeletek közé is jusson.

  7. 10 percre toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

  8. A tejfölt keverjük el 2 evőkanál vízzel és a többi fűszerkeverékkel, majd locsoljuk meg vele a burgonyát.

  9. Süssük további 40 percig.

#okostipp

A lilahagyma mellett használhatunk hozzá snidlinget is: csak vágjunk egy csokornyit apróra és keverjük a tejfölhöz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére