•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Garnélás rizspapírtekercsek édes-savanyú mártással

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Halas fogások
Elkészítés
  1. Elkeverjük a fehérborecetet a cukorral, a szójaszósszal, a ketchuppal és jól kiforraljuk.
  2. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, majd a mártáshoz öntjük és kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik, végül ízesítjük késhegynyi chiliporral és zúzott fokhagymával.
  3. A rákokat egy serpenyőben a vajon enyhén megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, MAGGI Ételízesítővel és zúzott fokhagymával, majd a rákokat a serpenyőből kivéve durvára vágjuk.
  4. A visszamaradt zsiradékban átforgatjuk a párolt rizst és a karikára vágott póréhagymát.
  5. A rizspapírt langyos vízbe áztatjuk 15 másodpercre, majd ha felpuhult, kiterítjük.
  6. A bazsalikomot elkeverjük az olívaolajjal és megkenjük vele a rizspapírt.
  7. A rizspapír végébe halmozunk nagyjából egy-egy evőkanálnyit a póréhagymás rizsből és a garnélából, a rizspapír alját behajtjuk, majd a két oldalát is, ezután óvatosan feltekerjük.
  8. A tekercseket bő olajban ropogósra sütjük.

#okostipp A tekercseket az édes-savanyú mártásba mártogatva fogyasztjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére