•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gazdag laboda csorba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A gazdag laboda csorbához takarítsd meg és mosd meg bő vízben a zöldségeket, főként a labodát és a parajt
  2. A sárgarépát és a fehéreket is hámozd meg és reszeld le nagylyukú reszelőn
  3. A hagymát és a foghagymát aprítsd fel levelestől, majd párold meg egy kevés olajon
  4. Keverd bele a répákat is párold őket pár percig
  5. Öntsd fel vízzel, lehetőleg forróval, hogy könnyebben főjenek
  6. Keverd bele a felszeletelt burgonyát (én speciális formát használtam), és amikor félig megfőttek, tedd bele a felkockázott tököt / cukkínit és a felcsíkozott labodát és parajt
  7. Forrald fel a korpaciberét egy hagymával és néhány szál leostyánnal, majd öntsd a csorbára
  8. Keverd ki a tojást és öntsd a csorbába, miután azt levetted a tűzről
  9. Külön keverd ki mixerrel a 2 tojássárgáját  200 ml tejföllel, amit nemrég vettél ki a hűtőből
  10. Amikor a csorba meghűlt egy kicsit, keverj hozzá fokozatosan egy kevés levet a tejfölhöz, majd keverd jól össze
  11. Amikor azonos hőmérsékletű lesz, öntsd a csorbához
  12. Én a zöldfűszerek felét belekevertem főzés közben, a maradékot pedig, amikor levettem a tűzről
  13. Ízesítsd sóval, majd hidegen fogyasztható friss zöldfűszerekkel és a maradék tejföllel
  14. Tanács: hogy finomabb legyen az íze és szebb legyen a színe, tegyél bele jó sok vörös labodát és zsírosabb tejfölt
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére