•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gesztenyegerinc

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütőpapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük
  2. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni
  3. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk
  4. Sűrűre főzzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport
  5. Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen
  6. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt
  7. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk
  8. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel
  9. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, a hűtőszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük
  10. Tálalás előtti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük
  11. De lehet kreativkodni!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére