•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gesztenyés kocka meggyel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek
  3. kr
  4. cukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele
  5. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet
  6. Kikent lisztezett tepszibe öntjük és 180 fokon sütjük
  7. Míg sül, elkészítjük a krémet
  8. A 3 dl tejbe megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd hűtjük
  9. A 3dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük
  10. A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzá keverjük
  11. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük
  12. Géppel jól kihabosítjuk
  13. Végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is
  14. A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot
  15. Hűtőben tároljuk tálalásig
  16. (Tegyünk félre párszem meggyet a díszítéshez)

#okostipp Kockára vágjuk és a tetejét egy szem meggyel díszítjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére