•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gesztenyés muffin

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítem 175°C-ra
  2. Az étcsokit gőz fölött felolvasztom
  3. A gesztenyemasszát összekeverem a vajjal, a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral, a lekvárral, a rummal és az olvadt csokival
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verem, kb
  5. negyed részét határozottan belekeverem a tésztába, így kissé lazább lesz, majd a maradék habot óvatosan beleforgatom
  6. A lisztet összekeverem a sütőporral és a gesztenyés csokis masszára szitálom, végül lazán beleforgatom
  7. Az egészet papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe (12 darabos) kanalazom, és 30 percre a sütőbe tolom
  8. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszáradnak, így viszont finom ragacsosak maradnak
  9. Tálalhatod egy kevés tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal megkoronázva
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére