Gödöllői töltött csirkecomb paprikasalátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A salátához vékony szeletekre vágjuk a hagymát és a paprikát. Az ecettel, az édesítővel, az egy csipet sóval és a 6-7 dl vízzel salátalevet készítünk. Megkóstoljuk, utánaízesítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, akár egy éjszakára is. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a folyékony édesítővel, sózzuk, fehér borssal fűszerezzük. A hagymáról és a paprikáról leöntjük a salátalevet, tálalás előtt egy órával beleforgatjuk a majonézes öntetbe, hűtőben érleljük tovább.
  2. A vöröshagymát apróra, a gombát és a csirkemájat nagyon apró kockákra vágjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát, a zsemléket beáztatjuk. Egy tálba tesszük a gombát, májat, a tojásokat, a langyosra hűlt hagymát, a kicsavart zsemléket, a felaprított petrezselymet és a majorannát. Alaposan összekeverjük, ha túl lágy, zsemlemorzsát adunk hozzá. Jól megsózzuk és borsozzuk. A csirkecombokat is bedörzsöljük sóval és borssal, majd fellazítjuk rajtuk a bőrt. Kiskanál segítségével belenyomkodjuk a tölteléket. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a combokat. Ha maradt még a töltelékből, azt is mellé tehetjük egy kupacban. Egy ujjnyi vizet öntünk a tepsibe, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 50-60 percig sütjük, közben sűrűn locsolgatjuk a pecsenyelével. Mikor elkészült, kivesszük a combokat, melegen tartjuk.
  3. A gázra tesszük a tepsit, pecsenyeszaftot készítünk: a megmaradt léhez adunk egy kk paradicsompürét, addig kevergetjük, míg barna nem lesz. Ekkor rászórjuk a lisztet, pár perc kevergetés után pedig felöntjük 2 dl vízzel, összeforraljuk, kicsit besűrítjük. Kicsit megsózzuk, átszűrjük, mártásos csészébe töltjük.
  4. Tálaláskor a combokat félbevágjuk, fejenként két darabot tányérra szedünk, megöntözzük a pecsenyelével és a paprikasalátával kínáljuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére