•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombába töltött gyros

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Annyira gyönyörű, hatalmas fejű barna csiperkét kaptam a héten, hogy muszáj volt vásárolnom belőle. Rakosgattam egy ideig, annyi mindent szerettem volna készíteni belőle, hogy a fele is sok lett volna. Mondták a lányok, hogy csirkét ennének, így arra jutottam, gyrost készíteksmiley

Köszönjük a receptet a Nassoldának

Elkészítés
  1. A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.

  2. A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket. 

  3. Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.

  4. A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat. 

  5. Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat.  Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.

  6. A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket. 

  7. Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! wink

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére