•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás burgonyafasírt

Hozzávalók
  • 500 g burgonya4-5 evőkanál lisztzsemlemorzsa30g margarinsó, bors, ételízesítő1/2 köteg petrezselyem2 gerezd fokhagyma4-5 friss gomba
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. Hámozd meg a burgonyát, mosd meg, vágd szeletekre, és főzd meg sós vízben
  2. Ha megfőtt, csorgasd le, és keverd össze mixerrel
  3. Adj hozzá lisztet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, margarint, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott gombát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát
  4. Egy sűrű püré kell legyen az eredmény
  5. Ha nem állt össze eléggé, adj még hozzá zsemlemorzsát
  6. Mártsd vízbe a kezed, és formázz fasírtokat a püréből
  7. Forgasd meg zsemlemorzsában, majd pirítsd meg olajban
  8. A másik sütési mód, hogy olajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezd, és sütőben süsd 30-35 percig

#okostipp Nagyon finom melegen és hidegen is. Böjtkor is tálalható. A receptet truedelights ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére