•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás csirkebecsinált

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Nagyon könnyen elkészíthetik a kezdők is
  2. A sütőt előmelegítjük 180○C fokra
  3. Miután megmostuk a csirkét, papírtörlővel megszárítjuk
  4. Egy serpenyőbe teszünk olajat és a fél vajat majd bele tesszük a csirkét
  5. Nagy lángon addig pirítjuk míg szép barna színt nem kap (közben kevergetjük)
  6. Miután kész van kivesszük egy olyan tálba amit a sütőbe is tehetünk
  7. A serpenyőben hagyjuk a levet amiben a csirke sült
  8. Lisztet teszünk a serpenyőben hagyott lére, majd hozzáadjuk a bort és jól összekeverjük
  9. Hozzáadjuk a húslevest és felkaparjuk a serpenyő alján maradt sült maradékokat
  10. Majd hozzáadjuk a fűszereket, citromlevet, sót, borsot izlés szerint és felforraljuk folyamatos keverés alatt
  11. A besűrűsödött mártást a csirkére öntjük és betesszük a sütőbe egy órára
  12. Abban a serpenyőben amiben a csirkét megpirítottuk, felolvasztjuk a vajat amihez hozzáadjuk a hagymát és a gombát
  13. Folyamatosan kevergetjük amíg megpirul
  14. Ezt is a csirkére öntjük majd ismét a sütőbe helyezzük egy fél órára vagy amíg a csirke kész nem lesz
  15. Végül a csirkéhez hozzáadjuk a tejszínt és a friss petrezselymet

#okostipp Köretként krumplipürét készítünk vajjal, fokhagymával és nyers spenóttal. A receptet Guvi javasolta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére