•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás Göngyölt Pulykamell

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A gombát, a hagymát és a zöldség zöldjét apró kockára vágjuk.

  2. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az aprított gombát addig pirítjuk, amíg zsírjára sül a gomba, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel. Összeforgatjuk és most sózzuk, borsozzuk, megszórjuk MAGGI ételízesitővel.

  3. Hozzákeverjük az apró kockára vágott főtt tojást, beleütjük a nyers tojást, és 1 evőkanál zsemlemorzsát. Ezt óvatosan összekeverjük és kész a töltelék.

  4. A szalonna szeleteket kettesével kiterítjük, az enyhén kivert pulykamelleket rárakjuk, előtte a melleket sózzuk , borsozzuk, megszórjuk MAGGI ételízesítővel. A pulykamell szeleteket megtöltjük a gombás töltelékkel. Majd a szalonna segítségével feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olívaolajjal, belerakjuk a feltekert töltött pulykamelleket.

  5. A tetejét is meglocsoljuk olajjal. Majd fóliával befedjük és 180 C előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha puha, akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Amíg sül a pulykamellünk elkészítjük a krumplipürét. Sós vízben puhára főzzük a krumplit, leszűrjük, összetörjük és hozzáadjuk a forró tejjel, majd a vajjal habosra kikavarjuk. A maradék pirított gombát is hozzákeverjük.

  6. Tálalásnál az egyik gombás göngyölt pulykamellet ferdén felvágjuk, így látszik a töltelék is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére