Gombás, házi ravioli barnított vajjal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A házi készítésű, friss tészta utolérhetetlen: ez pedig egy nagyon egyszerűen, tésztagép nélkül is elkészíthető változat!

Elkészítés
  1. A lisztet, a tojássárgáját és az olívaolajat összekeverjük és 5 percig folyamatosan gyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.

  2. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.

  3. Az olajon megdinszteljük a hagymát, ezt követően hozzáadjuk a gombát és 1-2 percig nagy lángon átpirítjuk.

  4. Rámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockát és saját levében, lefedve puhára pároljuk. A végén levesszük a serpenyő tetejét és addig főzzük, amíg a zöldségek leve el nem párolog.

  5. A vajat kis lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg lemegy róla minden hab és enyhén mogyorós illata, illetve világos aranybarna színe nem lesz.

  6. A pihentetett tésztát 4 részre osztjuk, majd jól lisztezett munkalapon, egyenként kinyújtjuk késfok vékonyságúra.

  7. A kinyújtott tészta egyik felén 7-8 cm átmérőjű köröket jelölünk ki szaggatóval. A körök közepére halmozunk egy nagy teáskanálnyi gombatölteléket, majd ráhajtjuk a tészta másik felét és kiszaggatjuk a raviolikat. Jól lenyomkodjuk a körök széleit.

  8. Amikor kész az összes ravioli, egy nagy lábasban vizet forralunk, olajat öntünk bele és egyszerre kifőzzük az összes tésztát. Amint feljönnek a víz felszínére, már készen is vannak.

  9. Azonnal, a forró vajjal leöntve, petrezselyemmel és sajttal megszórva tálaljuk.

#okostipp

Még finomabb, ha a vajat 6-8 nagyobb zsályalevéllel egyszerre barnítjuk és ezzel az aromás változattal locsoljuk meg a tésztát.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére