Gombás sajtos muffin

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Könnyen elkészíthető

Legyen tél vagy nyár, ez a tartalmas, sós muffin minden évszakban ideális fogás lehet, – elkészíteni pedig éppen olyan egyszerű, mint az édes verzióit. Még langyosan, télen gőzölgő teával, nyáron egy nagy bögre hideg tejjel kínáljuk!

Elkészítés
  1. A sütéshez szánt gombát vágjuk kockákra és süssük át a felforrósított olajon úgy, hogy hozzámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat is.

  2. A lisztet keverjük el a sóval, cukorral, sütőporral, szódabikarbónával és a reszelt sajttal.

  3. Olvasszuk fel a vajat, majd egy külön tálban keverjük el a joghurttal, és a 2 tojással. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz (a lisztes keverékhez), végül keverjük hozzá a kihűlt gombát is.

  4. Az így kapott keveréket osszuk szét a papírkapszlival bélelt muffinsütőben, díszítésképp pedig helyezzünk mindegyik muffin tetejére a kisebb, félbevágott gombafejekből.

  5. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük őket aranybarnára.

#okostipp

Önkéntes házi tesztelőink szerint friss tejfölt kanalazva rá is isteni, a nagy melegben pedig kellemesen hűsítő. Igaz, a legjobb frissen fogyasztani, de ez sós sütemény a fagyasztást jól tűri, ekkor fogyasztás előtt mikróban melegítsük meg.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére