•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás-olívás focaccia

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A focaccia olasz eredetű, sütőben sült kenyérféle: előnye, hogy nem kell sokáig keleszteni és formája miatt hamar ki is sül. Legegyszerűbb változata amikor a tészta mélyedéseibe olívaolajat öntenek, majd megszórják fűszerekkel. Most a MAGGI gombás-olívás szószával kenjük meg a sütés befejezése előtt, így a finom paradicsomos szósz ízei átjárják a szeleteket.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A szárított élesztőt feloldjuk fél deci vízben és hozzákeverünk 2 csapott evőkanál lisztet is, 10 percig állni hagyjuk.

  2. A maradék vizet és lisztet elkeverjük, majd ehhez adjuk a felfutott élesztős keveréket.

  3. Gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk, hozzáadjuk közben az olívaolajat is és 5 percig gyúrjuk.

  4. Egy tálba rakva, folpackkal szorosan letakarva egy órát langyos helyen kelesztjük.

  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon ujjnyi vastag, kb. 30×30-as téglalappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.

  6. A tésztába a hüvelykujjunkkal mélyedéseket nyomunk, majd 15 percig sütjük.

  7. Ekkor elterítjük a szószt a tészta tetején és további 3-5 percig sütjük.

  8. Langyosan tálaljuk.

#okostipp

Készen kiválóan fagyasztható és újramelegíthető.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére