A gnocchi – a nudli olasz megfelelője – sokkal finomabb lesz, ha az ízletes szószban párolódik, és nem egyszerűen vízben főzzük ki. Ha pedig sütőbe rakjuk, nemcsak a gombóckák szívják magukba a szósz aromáit, hanem a gnocchi keményítőtartalma kissé besűríti a selymes szószt, a pici sajtgombócok pedig lágyan közéjük olvadnak: biztos siker minden ebédlőasztalnál!
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel a szószt és a kevés vizet, rakjuk bele a gnocchit és a mini mozzarellákat.
Toljuk a serpenyőt a sütőbe és 10-15 perc alatt süssük össze.
#okostipp
A sajtimádók reszelhetnek még hozzá sajtot, de mindenkinek jól fog esni valamilyen ropogós zöldsaláta is mellé.
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!