A klasszikus olasz tésztaételekhez jellemzően tojás nélküli, durumlisztből készült tésztát használnak. Ha előírás szerint, bő vízben főzzük, a tészta nem tapad, a főzővízhez nem kell más, csak só. Ezekhez a tésztákhoz kiválóan illenek a sűrű, paradicsomos szószok (olaszul: „sugo”), amit a MAGGI készen szállít: csak át kell melegítenünk a csakis természetes összetevőkből készült, adalékoktól és ízfokozóktól mentes mártást, és már tálalhatunk is!
Köszönjük a receptet Piszkének.
A tésztát a sózott, bő, forrásban lévő vízhez adjuk, és 14-18 perc alatt készre főzzük, közben néha megkeverjük.
A MAGGI gombás-olívás szószt felmelegítjük, 3 percig kevergetve főzzük.
A szószt a leszűrt tésztára öntjük, ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.
#okostipp
A tésztát olaszosan „al dente”-re főzik, vagyis egy picit keményebbre hagyják, mint a magyar ízlés. Az ilyen típusú szószokat jól felveszi még a farfalle vagy a fusili tészta is.
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!