Gombás-olívás penne

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

A klasszikus olasz tésztaételekhez jellemzően tojás nélküli, durumlisztből készült tésztát használnak. Ha előírás szerint, bő vízben főzzük, a tészta nem tapad, a főzővízhez nem kell más, csak só. Ezekhez a tésztákhoz kiválóan illenek a sűrű, paradicsomos szószok (olaszul: „sugo”), amit a MAGGI készen szállít: csak át kell melegítenünk a csakis természetes összetevőkből készült, adalékoktól és ízfokozóktól mentes mártást, és már tálalhatunk is!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A tésztát a sózott, bő, forrásban lévő vízhez adjuk, és 14-18 perc alatt készre főzzük, közben néha megkeverjük.

  2. A MAGGI gombás-olívás szószt felmelegítjük, 3 percig kevergetve főzzük.

  3. A szószt a leszűrt tésztára öntjük, ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.

#okostipp

A tésztát olaszosan „al dente”-re főzik, vagyis egy picit keményebbre hagyják, mint a magyar ízlés. Az ilyen típusú szószokat jól felveszi még a farfalle vagy a fusili tészta is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére