Gombás-olívás pizza

Hozzávalók
  • 3 adag
  • Normál elkészítés

A nápolyi pizza ma már a világ egyik legismertebb étele. Tésztája nagyon egyszerű, a szárazélesztővel felgyorsíthatjuk az elkészítését, és az üveges szósz segítségével hamarabb lesz igazi otthoni pizzánk, mint ha megrendelnénk valahonnan. Természetesen az alapszószt gazdagíthatjuk még ízlésünk szerint sonkával, szalámival, kolbásszal, de önmagában is nagyon finom.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A lisztbe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot, az élesztőt, majd a vízből 4-5 kanálnyit, kissé elkeverjük és 10 perc alatt felfuttatjuk.

  2. Hozzáadjuk a maradék vizet, elkeverjük, majd az olajat és a sót.

  3. Kézzel 3-4 percig gyúrjuk, míg sima, ruganyos tésztát kapunk.

  4. 4 részre osztjuk, gombócokat formálunk és 1-1,5 órán át kelni hagyjuk.

  5. A tésztagombócokat egyenként körlappá nyújtjuk, a szósszal megkenjük, kirakjuk a vékony szeletekre vágott sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

#okostipp

Ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű/langyos, és langyos sütőben kelesztjük a tésztát, fél óra után már nyújthatjuk és tehetjük a sütőbe.

Használhatunk ízlésünk szerint keményebb, reszelnivaló sajtokat is, a pikáns ízek kedvelői pedig morzsolhatnak a pizzára roquefort típusú sajtokat is.

A szükséges víz mennyisége a liszt minőségétől függ – a pizzatészta kenyérjellegű, ezért tojás nem szükséges bele! Aki a vastagabb tésztát kedveli, arányosan növelje a tészta hozzávalóinak mennyiségét.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére