•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás-olívás tagliatelle tojással

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés

A tagliatelle tészta gombóckái kínálják magukat arra, hogy közepükre halmozzunk valamilyen finom szószt vagy tölteléket. Most sütőben fejezzük be a tésztát: egy-egy tojást ütünk a közepükre, a zöldséges szószban pedig készre sül a tészta, míg a tojás tökéletes tükörtojássá alakul: a fehérje megszilárdul, középen pedig lágy marad.

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk és óvatosan beleengedjük a tagliatelle-gombócokat, úgy, hogy ne törjenek szét.

  2. 6 perc forralás után szűrőkanállal, egyenként kiemeljük őket és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, középen kissé széjjelebb húzzuk a tésztagombolyagokat, fészket készítünk a tojásoknak.

  3. A tagliatelle tésztacsomók közepébe egy-egy tojást ütünk, meglocsoljuk a maggi gombás-olívás szósszal és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

  4. 10-12 percig sütjük, félidőben alufóliával letakarjuk, hogy a tészta ne száradjon ki.

#okostipp

Sajjttal megszórva is tálalhatjuk, de tavasszal egy nagy tál salátával is könnyű, mégis laktató húsmentes finomság. A tésztát a zacskóján lévő főzési idő 3/4-éig főzzük, a többi a sütőre marad majd.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére