Gombás quinoa saláta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Bár salátának hívjuk, mégis igazán laktató étel: izgalmas köretként, de vega főételként is megállja a helyét. Mind a gomba, mind a quinoa magas fehérjetartalmú, értékes növényi alapanyag, így nemcsak ínycsiklandó, de egészséges is marad a fogás!

Elkészítés
  1. A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. A hagymát pedig megpucoljuk és apró darabokra szeljük.

  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük a hagymát majd rábodjuk a gombanegyedeket. Hirtelen átsütjük, sózzuk, majd fedővel letakarva 10 perc alatt puhára pároljuk. A végén vegyük le róla a fedőt és párologtassuk el róla a gomba levét.

  3. Egy lábosban vizet forralunk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat és elkeverjük.

  4. A quinoat forró vízzel alaposan leöblítjük, majd a lobogó, gombás alaplébe rakjuk és 15 perc alatt, fedő alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a serpenyőben sült gombához keverjük.

  5. Friss kakukkfüvet keverünk hozzá és langyosan tálaljuk.

#okostipp

A quinoa főzés közben magába szívja az alaplé nagy részét, így figyeljünk, hogy le ne égjen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére